You are currently viewing Γιόγκα, η μάνα της εσωτερικής ισορροπίας

Γιόγκα, η μάνα της εσωτερικής ισορροπίας

Spread the love

“Γιόγκα. Άραγε τι να έχει στο μυαλό του ο μέσος άνθρωπος όταν ακούει αυτή τη δισύλλαβη λεξούλα; Ηλικιωμένους Ινδούς σε ακροβατικές πόζες, κυρίες στο πάρκο μια ηλιόλουστη μέρα, διαλογισμό στη φύση…εγώ τουλάχιστον αυτά σκεφτόμουν.

Χρόνια ολόκληρα μου τριβέλιζε το μυαλό η σκέψη ότι ήθελα να ασχοληθώ με τη γιόγκα. Μέχρι που πήρα την απόφαση και η ζωή έφερε στον δρόμο μου τη Βασιλική. Η Βασιλική επισήμως έχει τον τίτλο της θεραπεύτριας και δασκάλας γιόγκα, για μένα όμως έχει τον τίτλο της ιέρειας. Αυτή η ιέρεια με την ευγενική ψυχή ήταν η αφορμή να γνωρίσω τον κόσμο της γιόγκα. Έναν κόσμο μέσα στον οποίο βυθίζεσαι και μοιάζει σαν να εισέρχεσαι σε μια άλλη διάσταση. Μια παράλληλη διάσταση, όπου όλα φαίνονται τόσο ξένα και ταυτόχρονα τόσο γνώριμα, αφού βλέπεις τον κόσμο με άλλα μάτια. Όχι αυτά που βρίσκονται στο πρόσωπο, αλλά αυτά που βρίσκονται στην ψυχή.

Αλήθεια, πόσο κρίμα να υπάρχουν άνθρωποι που ζουν την καθημερινότητα τους χωρίς να έχουν δει ποτέ αυτό τον άλλο κόσμο. Οι πύλες του όμως είναι πάντοτε ανοιχτές, έτοιμες να φροντίσουν όλες τις όμορφες ψυχές που τις διαβαίνουν. 

Τι να έρχεται άραγε τώρα στο μυαλό μου όταν ακούω τη λέξη γιόγκα; Αφύπνιση ενεργειακή, σπα για την ψυχή, αγάπη, γαλήνη…

Γιόγκα, η μάνα της εσωτερικής ισορροπίας. Μια τόση δα λεξούλα η οποία τελικά κρύβει πίσω της όλο το φως του κόσμου.”

Vasiliki Raja

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το πρωτότυπο άρθρο με τίτλο: “Πολύτιμες σκέψεις από μια λαμπερή ψυχή που ήρθε στον δρόμο μου Ευχαριστώ πολύ για την αγάπη και την στήριξη.” 

Πηγή: ela.guru

Προβολές Άρθρου 300941


Spread the love

Αφήστε μια απάντηση